Metselzand

Wat is metselzand?

Metselzand wordt gebruikt bij het aanmaken van metselmortels. Het metselzand bevat scherpe korrels en diverse korrelgroottes. Bij het aanmaken van de metselmortel ontstaat een compacte massa. Let op: metselzand is niet geschikt om de gemetselde muren mee af te voegen.

Wat is de mengverhouding voor metselmortels?

De standaard mengverhouding voor metselmortel is: een deel cement op drie delen zand. Metselen is een ambacht waarbij het gevoel van de metselaar een grote rol speelt. De ene metselaar geeft de voorkeur aan een schrale metselmortel de andere aan een vette.


Hoeveel metselzand bestellen?

Metselzand kan besteld worden in zakgoed van 20 KG, en bigbags van 1 kuub (1500kg). Uiteraard kan het zand ook los gestort worden. We krijgen regelmatig de vraag hoeveel m³ metselzand iemand moet bestellen.  Dit is afhankelijk van het type steen en de laagdikte dat je wilt aanhouden. 

Prijs metselzand

Een bigbag van 1 kuub (1500kg) metselzand kost €65,65. Wilt u het zand verplaatsen? Dat kunnen we ook regelen, zie hiervoor onze diensten Blaastechniek en zand kruien.

Heeft u nog meer vragen over metselzandof wilt u graag metselzand bestellen? Neem contact met ons op of bekijk onze pagina over straatzand.