Ophoogzand

Ophoogzand bestellen? Bij ons kunt u het straatzand op verschillende manieren bestellen. Wij leveren ophoogzand in de volgende opties: 

Wat voor zand is ophoogzand en waar wordt het voor gebruikt?

De term “ophoogzand” geeft al direct een beschrijving van waar dit zand voor wordt gebruikt. Het is zand wat uitstekend geschikt is voor onder andere het ophogen van oppervlakken. Dit is de reden dat ophoogzand ook wel aanvulzand wordt genoemd. Ophoogzand is één van de voordelige zandsoorten maar het is wel van belang dat dit zand uitsluitend wordt gebruikt voor de juiste doelstellingen. In de praktijk gaat dit nog wel eens mis. Reden genoeg om hier wat dieper op in te gaan.

Waarom ophoogzand alleen gebruikt kan worden om oppervlakken op te hogen

Aanvulzand heeft een fijne korrelstructuur dat uitermate geschikt is voor het ophogen van tuinen, opritten, tuinpaden (of andere buiten oppervlakken) en het dempen van een vijver. De “vervuiling” van dit zand (in vorm van de aanwezigheid van kleine steentjes, schelpjes of leemdeeltjes), maakt ophoogzand minder geschikt voor het bestraten zelf omdat hierdoor oneffenheden kunnen ontstaan. Zand dat geschikt is om oppervlakken op te hogen, moet een fijne korrelstructuur hebben voor een zo groot mogelijk stabiliserend vermogen.

Daarnaast zorgt de structuur van ophoogzand ervoor dat water minder goed wordt doorgelaten. Ook dit is één van de grote verschillen met straatzand dat een veel beter waterdoorlatend vermogen heeft. In de praktijk komt het erop neer dat er een grotere kans is op het ontstaan van plassen als er aanvulzand wordt gebruikt voor het bestraten.

De beste manier om aanvulzand te gebruiken

De beste manier om aanvulzand te gebruiken, is door het gelijkmatig te verspreiden over de gewenste oppervlakte. Vervolgens moet het geheel goed ingetrild worden met behulp van een trilplaat. U zult merken dat de oppervlakte een flink stuk zal inzakken. Vervolgens verspreidt u wederom een laag aanvulzand en trilt het aan. Het kan zijn dat deze stappen een aantal keer herhaald moeten worden. Dit is echter wel belangrijk om achteraf het verzakken van de grond te voorkomen. Uiteraard kunnen de medewerkers van Zandlevering.nl u ook een handje helpen door het zand voor u te kruien.

Hoeveel aanvulzand moet ik bestellen?

Ophoog- of aanvulzand kan besteld worden in zakgoed van 20 KG, in bigbags, in container of door middel van blaastechniek. Uiteraard kan het zand ook los gestort worden. We krijgen regelmatig de vraag hoeveel m³ aanvulzand iemand moet bestellen. Dit is eenvoudig op de volgende manier uit te rekenen:

Lengte in meters x breedte in meters x diepte in meters.
De uitkomst hiervan is het benodigde aantal kuub aanvulzand. Het is aan te raden om hier ongeveer 15% bij op te tellen voor het inklinken.

Ophoogzand kopen bij Zandlevering.nl

Ophoogzand is het goedkoopste zand dat er is. Dit komt uiteraard omdat dit aanvulzand niet gezeefd wordt en er met betrekking tot de eigenschappen wat minder eisen aan dit zand gesteld worden. Het is zand waarin nog kleine steentjes en schelpen kunnen zitten maar voor het ophogen van oppervlakken kan dit geen kwaad.

Uiteraard kunt u bij Zandlevering.nl terecht als u ophoogzand wilt kopen.

Onze prijs start vanaf € 44,- per m³ en loopt op bij grotere afnames.

Dit is een prijs inclusief BTW op ieder gewenst adres in Nederland. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u vragen heeft over het gebruik van ophoogzand of als we u kunnen helpen met persoonlijk advies.