Straatzand

Straatzand bestellen? Bij ons kunt u het straatzand op verschillende manieren bestellen. Wij leveren straatzand in de volgende opties: 

Straatzand: alles wat je moet weten voor de beste bestrating

Straatzand, ook wel zand voor zandbed genoemd, is gezeefd zand en is zeer geschikt als basis voor uw bestrating. Heeft u de wens om binnenkort te starten met het bestraten of betegelen van een terras, wandelpad of oprit? Dan is straatzand voor u de juiste optie. Maar wat is straatzand precies en hoeveel heeft u nodig? We zetten alle informatie op een rij.

Wat is straatzand?

De naam zegt het al, dit type zand is de beste keuze voor alle vormen van bestrating en betegeling. Het zand is gezeefd en bevat hiermee nauwelijks schelpjes, steentjes, leem en kleideeltjes. Straatzand is wat grover van structuur en heeft een grote korrelverdeling. Hierdoor is er sprake van een goede waterdoorlatendheid, wat erg belangrijk is onder uw betegeling.

Straatzand of ophoogzand?

Er bestaat af en toe nog verwarring over de verschillen tussen straatzand en ophoogzand. Het klopt dat deze twee zandsoorten vergelijkbaar zijn, maar er zijn een aantal verschillen waarmee u rekening moet houden. Het verschil zit hem in twee eigenschappen: de zuiverheid en korrelstructuur. Waar straatzand erg hoge zuiveringseisen heeft, worden er aan ophoogzand erg weinig eisen gesteld. Dit verklaart ook het verschil in prijs. Het grootste verschil tussen straatzand en ophoogzand zit echter in de korrelstructuur. Straatzand heeft een goede balans tussen een grove korrelstructuur en fijne korrels, waardoor het zand goed stabiliseert, maar ook voldoende waterdoorlatend is. Ophoogzand aan de andere kant is fijner en bevat veel leemdeeltjes. Ophoogzand is dus net wat meer geschikt voor stabilisatie, maar dit gaat ten koste van de waterdoorlatendheid.

Tips voor het gebruik van straatzand

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor het gebruiken van straatzand voor uw bestrating of betegeling is het natuurlijk goed om te weten hoeveel u precies nodig heeft. Wij raden aan om een laagdikte van ongeveer 15 tot 20 cm straatzand aan te houden. De hoeveelheid straatzand die u nodig heeft hangt dus af van de oppervlakte die u wenst te bestraten. Daarnaast dient u vooraf aan het bestraten het straatzand af te reien en te verdichten. Dit zorgt ervoor dat de bestrating naderhand niet verzakt. Voor het beste resultaat, kunt u het verdichten het beste doen met behulp van een trilplaat.

Levering straatzand

Bij ons kunt u het straatzand op verschillende manieren bestellen. Wij leveren straatzand in de volgende opties:

  • Zakgoed van 20kg
  • Big-bags
  • Los gestort zand
  • Blaastechniek
  • In een afvalcontainer

Een losse m3 zand kost €30,00. Wilt u het zand verplaatsen? Dat kunnen we ook regelen, zie hiervoor onze diensten blaastechniek of zand kruien.

Heeft u nog meer vragen over straatzand of wilt u graag straatzand bestellen? Neem contact met ons op of bekijk onze pagina over straatzand.